אבל אחת מהדרכים היעילות ביותר להגיע באופן ממוקד אל קהל הלקוחות של כל בית עסק היא ניהול מועדון לקוחות. מועדוני לקוחות הפכו לחלק אינטגרלי מכל עסק המאפשר לבית העסק לשלוט בכל האינפורמציה שהוא רוצה להוציא, ובעזרת ניהול נכון ניתן להגיע לקהל לקוחות רחב – ועם זאת ממוקד.
איך פותחים מועדון לקוחות?
כל לקוח שמגיע אל בית העסק מקבל הזמנה להירשם למועדון הלקוחות שלכם. אנשים רבים אוהבים את ההרגשה של להיות חלק ממשהו גדול, וכחבר מועדון הלקוחות הוא יקבל הטבות מדי פעם וכן מידע ישיר ועדכני.
ישנם עסקים המבקשים הרשמה באמצעות מספר תעודת זהות על מנת לוודא שאנשים לא יירשמו יותר מפעם אחת וכן כדי למנוע התחזויות. יחד עם זאת, יהיו לקוחות שיירתעו מלהשאיר את מספר תעודת הזהות שלהם.
הפרטים החשובים ביותר הם השם המלא וכתובת האימייל, שאליה ניתן לשלוח דיוורים. מעבר לכך, מידע רלוונטי על הלקוח יכול לכלול גיל, מין, איזור מגורים ומידע נוסף בהתאם לתחום פעילות העסק – כמו תחומי עניין או מידת הבגדים.
איך פונים אל הלקוחות?
הדרך היעילה ביותר לפנייה ללקוחות שנרשמו היא לשלוח להם (ורק לאחר שחתמו על הסכמתם) מידעון באימייל (ניוזלטר). הניוזלטר הוא למעשה עיתון או מגזין של בית העסק, ובו הוא מפרט את כל מה שחדש ומעניין.
כדי ליצור עניין, כדאי לעצב את הניוזלטר, להכניס תוכן מקורי ומעניין, לשלב תמונות ולתת לקורא ערך מוסף כמו טיפים או מבצעים, וכמובן להשאיר אותם סקרנים לקראת הניוזלטר הבא שייתן להם עוד מידע ועוד הטבות – כלומר לשמור עליהם כלקוחות מרוצים לטווח ארוך
קשר אישי
הערך המוסף הגבוה ביותר עבור לקוח הוא להיות מיוחד. באמצעות מועדון לקוחות יכול בית העסק לשמור על קשר אישי מול הלקוח – לברך ואף להעניק הנחה או מתנה ביום ההולדת, ביום הנישואים, לפנות אליו באופן אישי עם מידע הרלוונטי רק לו ועוד.
בדרך זו יכול בית עסק להגדיל את הסיכויים שהלקוח יהיה מרוצה וימשיך להיות צרכן נאמן במשך שנים רבות.